Skip to content

info

info
Home arrow E-therapie
Skip to content
E-therapie
E-Therapie PDF Afdrukken E-mail

E-Therapie

E-therapie staat voor therapie via e-mails. Het is een laagdrempelige en kortdurende vorm van therapie voor depressie, angst- en stressklachten of een combinatie daarvan.

De behandeling bestaat uit gerichte oefeningen, schrijfopdrachten en gedragsexperimenten en kent zowel gedragstherapeutische als cognitieve interventies. Daarnaast omvat het psycho-educatie (informatie dus over het ziektebeeld), ontspanningsoefeningen, zelfregistratie-opdrachten, positieve zelfuitspraken en het bij houden van dagschema’s. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van korte teksten die je de ogen kunnen doen openen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat E-therapie minstens net zo effectief is als een face to face behandeling. Bovendien heef het als voordeel dat men zelf het moment kan bepalen waarop de opdrachten vervuld worden en gaat er geen tijd verloren aan reistijd.

Lees meer...
 
Telefonisch spreekuur PDF Afdrukken E-mail

Telefonisch spreekuur.


Ben ik aan het goede adres voor de oplossing van mijn klachten en problemen? Hoeveel sessies zullen er nodig zijn? Kan het ook ’s avonds?

Als je nog wat vragen hebt voordat je besluit je aan te melden voor bestaansverhelderings-gesprekken kun je natuurlijk altijd eerst even bellen.

Het telefonische spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 10.00-11.00 uur.

Tel. 0228-517802

 
Kortdurend E-mail consult PDF Afdrukken E-mail

Kortdurend E-mail consult.

Wordt het je allemaal te veel? Voel je je gespannen? Vind je het moeilijk om te gaan met je depressieve partner? Wil je advies hebben voor bepaalde problemen? Dan is een kortdurend E-mail consult (maximaal 5 contacten) wellicht iets voor jou. De kosten daarvoor zijn € 50,-

Je kunt:

. Je verhaal vertellen

. Informatie krijgen

. Tips en advies krijgen

Kortdurend E-mail consult is preventief, om te voorkomen dat de klachten erger worden.

Het is dus niet bedoeld als therapie.